+45 20 85 57 73 andersallentoft@yahoo.com

Musikforestillingen “Edith Piaf – fra gadesanger til legende”

Edith Piaf bliver levende  igennem små monologer, anekdoter og en fortolkning af hendes sange af skuespilleren Uta Motz.  I musikforestillingen ” Fra gadesanger til Legende” giver Uta Motz  sammen med musikeren Anders Allentoft  et indblik i den lille kvindes korte, men intense liv .

Udvalg af hendes sange er grundlaget for den dramaturgiske fortælling om et ensomt søgende menneske, hvis skæbnen ikke kun indeholder succes og stjernestatus.

Et menneske som hele sit liv længtes efter kærlighed og brugte sine evner som sanger til at føle sig i live.

Edith Piafs liv med en fødsel  under et lygtepæl som hun selv beskriver den , tab af hendes eneste barn og flere trafikulykker, fulgt af stor heroinmisbrug, sammenbrud på scenen og den utrættelige søgen efter den store kærlighed, indeholder i sig selv så meget  dramaturgisk spændingslinje, at vi valgte at fortælle historien så rent som muligt i en næsten kronologisk rækkefølge.

Skiftende scenearrangementer  hvori også musikeren har en dramaturgisk afgørende rolle,  kombineret med enkle spillede scener,  er grundlaget for musikforestillingen.

Lyden veksler  imellem akustisk lyd til  brugen af mikrofon og forstærker. Et uddrag af de store scener fra Piafs kunstneriske virke, beskriver hendes vej fra gadesanger til legende på det auditive plan.

Samtidigt skaber den, understøttet af en enkel lyssætning, sansefulde  billeder af Edith Piafs liv – som publikum glimtvis får indblik i.

Historien spænder sig ud i en sublim kontraspænding til virkelighedens billede på scenen: et forelsket par , der optræder sammen og sammen skaber det billede, som Edith Piaf beskriver  i ”la vie en rose” og ”Hymne a lamour”, en af hendes klassikere som hun selv skrev teksten til .

Forestillingen er en lille perle, som giver publikummet en teatralsk og musikalsk oplevelse på professionelt plan.

Forestillingen er præget af, at de 2 medvirkende har professionelle kompetencer i begge kunstgenrer , både som skuespillere og musikere og formår at kombinere dem til en kunstnerisk oplevelse.